image_pdfimage_print

Bridge, een spel dat blijft boeien! Je speelt samen met je partner die tegenover je zit tegen twee tegenstanders. Samen probeer je zoveel mogelijk slagen te maken. Dit doe je door vooruit te lopen op de ontwikkelingen tijdens het spel.

bridgeclub In Nederland zijn er honderdduizenden bridgers wat ieder jaar toeneemt, en wereldwijd spelen miljoenen mensen thuis, in clubverband, op toernooien of via internet bridge. De spelregels van bridge zijn eenvoudig en gemakkelijk binnen een kwartier te leren. Het spel kent echter oneindig veel mogelijkheden. En om daar de juiste weg in te kunnen vinden, organiseren we bridgelessen voor beginners. Ga de uitdaging aan en ontdek dat met bridgen een nieuwe en zeer verrassende wereld opengaat. Een wereld waarin met en tegen elkaar wordt gespeeld voor een zo goed mogelijk resultaat en natuurlijk ook natuurlijk voor de gezelligheid.

Met “bridge in een flits” bieden wij een cursus aan om u direct aan het bridgen te krijgen. Klassieke drempels om het spel te gaan spelen zijn weggenomen. Het grote struikelblok, het leren van een biedsysteem is opgelost door via internet te genieten van bridge als wedstrijdsport zonder dat je een biedsysteem kent. Geen tijd kan geen excuus meer zijn.
Bridge leren is niet moeilijk, maar het moet wel goed worden uitgelegd. Dat is de reden dat wij in 12 wekelijkse lessen de cursus geven. Na een uur theorie gaan we het geleerde toepassen onder leiding van enkele ervaren bridgers. Dus vanaf les één zit u al met de kaarten in de hand en leert u het spel spelenderwijs. De kosten bedragen  € 65.- per persoon inclusief lesmateriaal (zoals boek van Berry Westra, stencils, geheugensteun).

Schrijf inIn Dongen
Als je een begincursus bridgen (basis is 5 kaart hoog en de zwakke 2 openingen) wilt gaan volgen , neem dan contact op met Ed van Boxel (06 36592038) of Wilma Leemans (06 15506466 ) of mail naar lerenbridgen@gmail.com. Want in september 2020 willen we met een beginners- en een vervolgcursus starten bij voorkeur op maandagavond.
Daarnaast is er ook de mogelijkheid om lesbrieven te ontvangen waarbij je het bridgen kunt leren maar dat kost wel veel zelfdiscipline.

Bridge, de koning onder de kaartspelen!